0
\$\begingroup\$

I'm trying to apply a megascan texture (hardwood) to a floor but it only looks right on vertical surfaces. If I apply it to a cube and rotate the cube, the texture turns weird on the horizontal faces and looks good on the upright ones. I used worldAlignedTexture object as indicated by this tutorial https://www.youtube.com/watch?v=fUW3HHMhx1A&t=171s

This is the blueprint for the texture enter image description here

What gives?

\$\endgroup\$
5
  • \$\begingroup\$ Can you show us your material graph setup? \$\endgroup\$
    – DMGregory
    Jan 21 at 20:34
  • \$\begingroup\$ @DMGregory added pic with the texture blueprint \$\endgroup\$
    – Eight Rice
    Jan 21 at 20:52
  • \$\begingroup\$ I notice you've connected the XY texture pins on the top two boxes, instead of the XYZ pin as shown in the tutorial. Any particular reason for that? \$\endgroup\$
    – DMGregory
    Jan 21 at 20:55
  • \$\begingroup\$ @DMGregory there's no particular reason, but it also doesn't affect the outcome. Same thing happens if you use the XYZ output \$\endgroup\$
    – Eight Rice
    Jan 21 at 21:30
  • \$\begingroup\$ that was it, actually. The first one at the top. I changed from xy to xyz and it worked on all sides. Thanks! \$\endgroup\$
    – Eight Rice
    Jan 21 at 21:40

1 Answer 1

0
\$\begingroup\$

The first alignedWorldTexture object the top. I changed from xy to xyz and it worked on all sides.

\$\endgroup\$

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .