0
\$\begingroup\$

Ok, I need to know why this is and don't have the .png anywhere else. I have a texture in Unity that I need to edit in Photoshop, yet when I Reveal the image in Finder then open it in preview or photoshop, the whole thing is blank.

It is clearly not a blank image, and other images are not doing this:

enter image description here

What is wrong here?

\$\endgroup\$
  • 1
    \$\begingroup\$ Is your alpha channel all zero (or close to it)? \$\endgroup\$ – DMGregory Dec 26 '18 at 19:24
  • \$\begingroup\$ shouldn't be.. it's just a diffuse texture exported from substance. Where would I change/check that? \$\endgroup\$ – skyguy Dec 26 '18 at 19:25
  • \$\begingroup\$ If Substance is using the alpha channel for something like roughness/smoothness/metalness, and your material is matte dielectric, then it wouldn't be unusual to get an all-0 alpha channel. Usually I try to save images as TGA format if the alpha channel does not represent transparency, to maintain the independence of the colour & alpha. I don't know if there are utilities to separate/discard alpha from a png while preserving the colour... we might be able to do it via a Unity script if other workflows don't present themselves. \$\endgroup\$ – DMGregory Dec 26 '18 at 19:30
  • \$\begingroup\$ Ok. Thank you for that - basically I deleted the substance project and am trying to work w just this png \$\endgroup\$ – skyguy Dec 26 '18 at 19:42
1
\$\begingroup\$

Open photoshop and do layer mask from transparency, then disable the mask.

\$\endgroup\$

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.