2
\$\begingroup\$

I am making a game in GameMaker: Studio, but I've run into a problem. Originally, the game would create three possible save files:

save1
save2
save3

The issue is that I have replaced the "save" value with "Save 0" so the files are generated as:

Save 01
Save 02
Save 03

The game can generate my save files, but not read them. I determined it is the namespace, as removing it resolves the error. Why does this happen after adding a namespace?

\$\endgroup\$

closed as off-topic by Jesse Dorsey Nov 2 '17 at 20:33

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "Questions about debugging a problem must provide a minimal, complete, verifiable example of the issue so that readers can diagnose it without needing to guess, read all of your code, or engage in extensive back-and-forth dialog. For more information, see this meta thread." – Jesse Dorsey
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • \$\begingroup\$ Do you get a particular error message when trying to load these save files? Is it possibly related to escaping the space character? \$\endgroup\$ – DMGregory Jul 31 '17 at 13:06
  • \$\begingroup\$ No, they just don't appear on the load screen. They're also wrapped in quotes, so they're declaired properly too. As far as I can tell, the saves are also written properly as well after performing a side-by-side analysis. \$\endgroup\$ – Mr. Mendelli Jul 31 '17 at 13:08
  • \$\begingroup\$ @Mr.Mendelli Can you attach the save and load code? It's quite hard to determine anything without anything. \$\endgroup\$ – German Gorodnev Aug 1 '17 at 13:09
  • \$\begingroup\$ I figured it out, there was another script containing the original "sav" value. I simply tracked it down with the debug mode enabled and replaced the value. \$\endgroup\$ – Mr. Mendelli Aug 3 '17 at 9:00