Take the 2-minute tour ×
Game Development Stack Exchange is a question and answer site for professional and independent game developers. It's 100% free, no registration required.

I'm using CCParticleSystemQuad for particles, loading it from plist:

flourEmitter = [CCParticleSystemQuad particleWithFile:@"FlourParticles.plist"];

But it works not every time. Every second or third time I start a game, particles look different from what I've set them up and there are errors saying it couldn't load image.

cocos2d: CCTexture2D. Can't create Texture. cgImage is nil
cocos2d: Couldn't create texture for file: in CCTextureCache

Of course the image is there and the next time i launch game it works as intended.

I cannot think of any ways how to debug this error.

share|improve this question
    
device or simulator? Particle effects in Simulator may not render precisely as on a device. –  LearnCocos2D Jun 7 '13 at 14:13
    
ipad 3. What is interesting, I have very similar particles class with different plist and image and it works without problems. I cant find any differences between them that could have caused the problem. –  Jaroslav Jun 7 '13 at 14:26

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

I've made my filenames lowercase and problem disappeared. It looks like little tricks from '90-ties still work.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.